Crna hronika

Zamijenili 580.000 kruna u mjenjačnici pa uhapšeni: Dvojica mladića iz Sarajeva osumnjičena za pranje novca

Dvije mlađe osobe uhapšene su juče na području opštine Stari Grad Sarajevo zbog sumnje da su prale novac, saopšteno je iz Uprave policije MUP-a KS.

Mjenjačnica - Depo.ba

Policijski službenici Odjeljenja za imovinske delikte Sektora kriminalističke policije uhapsili su S. O. (1995. godište) i M. S. (1992. godište), rođene u Sarajevu gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 272. KZ F BiH (Pranje novca)“, stoji u saopštenju MUP-a, piše “Depo“.

Mladići su pokušali u mjenjačnici, na području opštine Stari Grad Sarajevo, zamijeniti 580 hiljada švedskih kruna, što je oko 107.000 konvertibilnih maraka.

Radnik mjenjačnice je putem banke izvršio zamjenu traženog iznosa, te im predao novac u konvertibilnim markama, a da o tom novcu nisu imali dokaze o porijeklu.

Osobe su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim, dok je od uposlenika mjenjačnice uzeta izjava u svojstvu osumnjičenog, zbog postojanja osnova sumnje da je takođe počinio krivično iz člana 272.KZ F BiH“, saopšteno je iz MUP-a KS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh