Crna hronika

Odblokirana najudaljenija sela u Srebrenici, visina snijega 1,5 metar

U najudaljenijim srebreničkim selima Luka i Krušev Dol danas je uspostavljena komunikacija sa stanovnicima i putevi su očišćeni.

Snijeg - Fena

Predsjednik MZ Luka Hamo Zulanović kazao je “Feni” da su protekla tri dana bili odsječeni od svijeta jer nisu imali telefonski signal, struju ni vodu.

Tri dana smo bez struje i telefona, bili smo odsječeni od svijeta do danas. Međutim tri dana mašine su na terenu i rade, od jutros je put do Luke i Krušev Dola očišćen. Sreća da na području MZ Luka nema bolesnih stanovnika. Snijeg u Luci je oko 1,5 m, a nanosa ima i većih“, kazao je Zulanović apelujući na vlasti da ne čekaju da Luka bude zadnja u čišćenju snijega.

Luka i Krušev Do svake zime bivaju sniježnim nanosima odsječeni od Srebrenice, a dodatni problem je vjetar koji napravi smetove na putevima što dodatno otežava čišćenje puta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh