Crna hronika

Otkriven uzrok nesreće u kojoj je poginula maturantica iz Cazina

Vozač izgubio kontrolu nad kamionom.

Policija FBiH - Dnevnik.ba

Saobraćajnu nesreću koja se dogodila jučer kod Cazina, a u kojoj je poginula srednjoškolka Amina Beširević koja je upravljali Golfom tokom obuke za polaganje vozačkog ispita, skrivio je vozač kamiona koji nije prilagodio brzinu stanju na putu.

Kako je rekao portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić, preliminarnom istragom utvrđeno je da je vozač izgubio kontrolu nad kamionom i na zavoju u mjestu Lojićka naletio na Golfa autoškole.

Beširević je preminula na mjestu nesreće dok je instruktor koji je bio na suvozačevom mjestu zadobio teške tjelesne povrede. On se nalazi u Kantonalnoj bolnici u Bihaću na liječenju.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u utorak oko 15:30 sati na magistralnom putu M-4.2 Cazin-Ćoralići.

Cazin je u velikoj žalosti zbog gubitka mlade djevojke. Beširević je bila četvrti razred Druge srednje škole, usmjerenja arhitektonski tehničar.

Dženaza će biti obavljena u četvrtak, 6. februara u 11 sati ispred Islamskog centra Ostrožac, a ukop na mezarju Greblja-Ostrožac. Ukopu će prisustvovati i njene kolege iz razreda koji su danas na mjestu gdje je sjedila ostavili jednu crvenu ružu, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh