Crna hronika

Zenica: Podignuta optužnica protiv muškarca iz Gradačca koji je drogiran napao poznanika

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Nedima Hasukića koji se tereti da je u decembru 2019. godine napao i opljačkao jednu osobu, ukrao njen automobil, a potom napao i policajca koji ga je pokušao uhapsiti.

Hapšenje - Ilustracija / Nezavisne.com

Tužilaštvo je optužilo Nedima Hasukića iz Gradačca da je krajem prošle godine, tokom vožnje, fizički napao vozača M.A. i oteo mu novčanik, zbog čega je vozač u tunelu zaustavio auto i pobjegao. Nakon toga optuženi je nastavio voziti njegov automobil. Također, Hasukić se tereti da je nanio povrede policajcu koji ga je kasnije pokušao uhapsiti.

Hasukić, koji je i ranije osuđivan, tereti se za krivična djela razbojnička krađa, oduzimanje tuđe pokretne imovine, izazivanje opće opasnosti i spriječavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Prema navodima iz optužnice, sve se dogodilo 2. decembra prošle godine, kada je optuženi bio suvozač u Polu koji je vozio njegov poznanik M.A. iz Doboja prema Zenici.

Pod uticajem droge bromazepam fizički je napao M.A. nakon što je odbio kupiti određene stvari koje mu je on nudio na prodaju. Šakom mu je zadao dva udarca u glavu, a u nastavku vožnje, kada je kod mjenjača ugledao njegov novčanik, uzeo ga je u namjeri da ga prisvoji“, navodi se u optužnici.

Kada ga je M.A. pokušao spriječiti, optuženi mu je uvrnuo ruku, a potom ga je Hasukić šakom nekoliko puta udario u stomak i rebra, iako je bio svjestan da M.A. može izgubiti kontrolu nad vozilom i ugroziti druge učesnike na putu.

M.A. je zbog udaraca izgubio kontrolu prelazeći naizmjenično s svoje desne na lijevu saobraćajnu traku, kojom su se kretala vozila iz suprotnog smjera. Vozači su kočenjem i izmicanjem u desnu stranu izbjegavali sudar, istovremeno ga upozoravajući svjetlosnom i zvučnom signalizacijom“, stoji u optužnici.

Također, u optužnici se navodi da kada je od M.A. uspio istrgnuti novčanik iz ruke, a po ulasku u tunel “Sikola” kod Maglaja, oštećeni je zbog povremenog gubitka svijesti i pretrpljenih bolova uspio zaustaviti vozilo u tunelu i istrčati iz njega. Optuženi je tada sjeo za volan i nastavio voziti prema Žepču, a potom se po izlasku iz tunela okrenuo i nastavio prema Doboju.

Policija ga je zaustavila u mjestu Poljice, a zatim je šakom udario policajca Š.E. u rame i nogom u lijevu nogu, kako bi izbjegao hapšenje, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh