Crna hronika

Grad Banjaluka tužio organizatore protesta “Pravda za Davida”

Grad Banjaluka tužio je organizatore protesta 30. decembra 2018. godine, zbog kojih su otkazani planirani novogišnji koncerti.

Pravda za Davida - RAS Srbija

Traže odštetu od 178 hiljada maraka. Tuženi su omladinci, koji su potpisani na prijavi za održavanje protesta. Više od godinu kasnije, traje polemika, da li se iza njih krije Partija demokratskog progresa.

Pavle Knežević, Bojana Gajanović i Anja Grubačić, koji su u decembru 2018. godine podnijeli zahtjev za održavanje skupa ‘Pravda za Davida’, tuženi su da su uzrokovali milionsku štetu jer je skup organizovan neposredno pred proslavu Nove godine zbog čega su manifestacije otkazane.

– Ne znam da su to troje mladih ljudi pripadnici ‘Pravde za Davida’, oni su bili formalni organizatori skupa 30. decembra 2018. godine. Mislim da je njihova veza sa PDP, a ne sa grupom ‘Pravda za Davida’ – rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Organizatori protesta pak tvrde da nemaju veze sa šetnjom, te da su oni predali zahtjev isključivo za Trg Krajine od 18 do 20 sati, za ono što se dešavalo kasnije, poručuju da nemaju odgovornost.

Knežević tvrdi da su proteste organizovali kao omladina Banjaluke, negirajući da su članovi PDP. Isto tvrdi i predsjednik mladih PDP, koji, priznaje, da je Grubačićeva poslije toga pristupila partiji.

– Ona nije bila član PDP u tom trenutku – kaže Ivan Begić, lider mladih banjalučkog PDP.
Ipak, da su veze sa PDP postojale i ranije, tvrde u gradskom odboru SNSD. Tvrde, dokazi su na društvenim mrežama.

– Apsurdno da to govorimo jer postoje slike na društvenim mrežama koje dokazuju da je ona bila član – istakao je Aleksa Barudžija, član Glavnog odbora SNSD.

Barudžija dodaje i da je krajnje vrijeme da Draško Stanivuković prestane da se skriva iza svojih aktivista i da otkrije zašto ih je poturio da se prijave kao organizatori protesta.

Grad u ovom predmetu zastupa Pravobranilaštvo Republike Srpske. Gradonačelnik očekuje da će biti vođen sudski postupak, jer je, tvrdi, Banjaluka pretrpjela konkretnu štetu, piše “RTRS“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh