Crna hronika

Bjelašnica: Dvije osobe nestale na širem lokalitetu Lukomira

Spasilačke službe pokrenule su potragu na širem lokalitetu Lukomira, na planini Bjelašnici, nakon što je prijavljen nestanak dvije osobe, a snježni nanosi otežavaju akciju.

Potraga na Bjelašnici - PR/Haber.ba

“Dvije osobe su izgubljene i nalaze se na nepoznatom lokalitetu. Poziv je došao od porodice, a potvrđen od Operativnog Centra KUCZ koji je potvrdio akciju”, navodi se u saopštenju GSS Team – stanica Sarajevo.

Kako se dodaje u saopštenju, jedan tim je na terenu, a dva tima spasilaca dolaze na ispomoć iz Sarajeva. U akciji bilo jedno terensko vozilo i dvoje motornih sanki.

Iz GSS Gorske službe spašavanja Sarajevo saopštili su da prvi tim spasilaca zbog snježnih nanosa nije bio u mogućnosti da se probije putem prema Lukomiru na Bjelašnici.

20:55h – Prvi tim nije u mogucnosti probiti se putem prema Lukomiru zbog nanosa snijega. Iz Dugog polja tim spasilaca je…

Gepostet von Gorska Služba Spašavanja, Sarajevo – Mountain Rescue Service, Sarajevo am Samstag, 1. Februar 2020


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh