Crna hronika

Žrtva Edina Gačića: FUP obilježava godišnjicu ubistva policajca Mahira Begića

Begić je ubijen na radnom zadatku, dok je osiguravao policijski poligon Suhodol

Naredne sedmice bit će obilježena prva godišnjica ubistva pripadnika Federalne uprave policije (FUP) Mahira Begića, kojeg je višestruki ubica Edin Gačić (44) brutalno likvidirao 9. februara prošle godine u blizini Objekta za edukaciju kadrova Federalnog MUP-a kod Tarčina.

Begić je ubijen na radnom zadatku, dok je osiguravao policijski poligon Suhodol, a pomahnitali ubica Gačić, koji je danima bio u bijegu, u njega je ispalio više metaka. Gačić je zatim pobjegao u obližnju šumu, gdje je tek nakon nekoliko dana pronađen i ubijen u policijskoj razmjeni vatre.

Kako je za “Dnevni avaz” potvrđeno iz FUP-a, naredne će sedmice Uprava policije, predstavnici FMUP-a i Sindikata položiti vijence na mjestu pogibije, tačnije u blizini Objekta za edukaciju kadrova, koji sada nosi Begićevo ime.

– Uprava policije, FMUP i Sindikat položit će i vijence na mezarju Lokve, gdje je naš kolega i sahranjen, a posjetit ćemo i članove njegove porodice. Osim toga, u znak sjećanja na kolegu Begića, FUP će organizirati i turnir u malom nogometu, koji će biti održan 4.i 5. februara na lokaciji Policijske akademije na Vracama. Već smo uputili pozive za učešće svim ekipa i iz ostalih sigurnosnih agencija u BiH – potvrđeno je za “Avaz” iz FUP-a.

Podsjećamo, odlukom direktora FUP-a Ensada Kormana, Begićeva porodica dobit će i će 35.000 maraka odštete, što im pripada prema zakonu, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh