Crna hronika

Uhapšeno 10 osoba, lakše povrijeđeni policajci

Deset mlađih osoba uhapšeno je u akciji uklanjanja trobojke sa zida u podgoričkom naselju Zlatica, kada su i tri policajca lakše povrijeđena, a više policijskih vozila oštećeno.

Policija - Ilustracija/Nezavisme.com

Crnogorska Uprava policije saopštila je da su hapšenja izvršena sinoć kada je došlo do narušavanja javnog reda i mira grupe građana, jer su sprečavali komunalne službe da saniraju javnu površinu.

“Okupljeni građani su kamenovali policiju više puta i tri službenika Uprave policije zadobila su lake tjelesne povrede. U ovim incidentima građani su oštetili i osam vozila u vlasništvu Uprave policije”, saopšteno je iz policije.

Zbog narušavanja javnog reda i mira u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica dovedeno je 13 lica, a nakon prikupljenih obavještenja tri lica su puštena.

Uhapšena su lica čiji su inicijali M.M. /21/, R.M. /22/, Ž.M. /47/, I.K. /18/, R.Ž. /29/, M.Ž. /29/, D.B. /18/ i N.K. /17/ zbog sumnje da su počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Lica čiji su inicijali L.T. /22/ i M.B. /30/ lišeni su slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo pozivanje na otpor.

Iz policije su istakli da se preduzimaju radnje da bi se obavila identifikacija drugih učesnika u ovom incidentu, te napomenuli i da je određeni broj poznat i da se za njima traga.

Komunalne službe su, dodaju u policiji, tokom noći vratile izgled javne površine u prethodno stanje.

Na Zlatici je sinoć došlo do incidenta kada je policija bacila suzavac na mjesto gdje su građani “čuvali” trobojku oslikanu kod pasarele u tom naselju, prenosi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh