Crna hronika

Zbog paljenja suhe trave izgorjela dva vozila kod Tomislavgrada

Uslijed paljenja niske trave i niskog raslinja u polju ispod naselja Stipanjići pored Tomislavgrada u petak su izgorjela dva motorna vozila u vlasništvu tvrtke “Jurčević Commerc” iz Tomislavgrada.

No image - Haber.ba

Kako je za “Fenu” kazao zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad Mate Jurčević, upozorenja mjerodavnih da se ne pali suha trava nije imalo učinka te je “danas namjerno izazvan požar u polju ispod spomenutog naselja prouzrokovao veliku materijalnu štetu u navedenom poduzeću“.

Vatrena stihija je iz pravca polja stigla do parcele gdje ‘Jurčević Commerce’ posjeduje svoje kontejnere i motorna vozila čime je vatra zahvatila dva vozila, a našim dolaskom i intervencijom spašena je ostala imovina“, kazao je Jurčević.

Na lice mjesta stigli su djelatnici PU Tomislavgrad koji su napravili očevid.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh