Svijet

Majka priznala ubistvo troje svoje djece: Davila sam ih i pjevala im

Policija je jučer uhapsila Rachel Henry (22) zbog sumnje da je u svom domu u Phoenixu, Arizoni, ubila svoje troje male djece, jedno po jedno, a zatim njihova tijela posložila na trosjed kako bi izgledalo kao da spavaju.

rachel-harry-Maricopa-County-Sheriff’s-Office

Henry je priznala krivicu i sada se nalazi u zatvoru okruga Maricopa. 30-godišnji otac djece i 49-godišnja rođakinja također su privedeni na ispitivanje, piše Reuters.

Stavila im je ruku preko usta i nosa

Policija je u početku saopćila kako uzrok smrti djece tek treba utvrditi i da na njihovim tijelima nije bilo očiglednih znakova traume.

Ipak, Henry je kasnije priznala policija da je ugušila svoju djecu – dvije djevojčice, stare 7 mjeseci i godinu dana te trogodišnjeg dječaka, počevši od starije kćeri.

Rekla je kako im je stavila ruke preko nosa i usta sve dok nisu prestali disati.

Kazala je da je trogodišnji sin gledao kako davi njegovu sestru i vikao da prestane, udarajući je “bez uspjeha”.

Zatim je zadavila 3-godišnjaka na podu spavaće sobe dok mu je pjevala pjesmu. 7-mjesečnu kći je prvo nahranila, a zatim ugušila, isto joj pritom pjevajući.

Posložila ih je na trosjed

Nakon toga, Henry je djecu stavila “na trosjed u dnevnoj sobi kao da spavaju”, a da ni jednom od dvoje drugih odraslih ukućana nije rekla što se dogodilo, piše “Index“.

Kada su otac i rođakinja saznali što se dogodilo, odmah su pozvali policiju.

Za sada nije poznat tačan motiv za ova stravična ubojstva, ali jedan od ukućana je rekao da je Henry “bila ovisna o metamfetaminu i da se posljednjih nekoliko dana čudno ponašala”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh