Crna hronika

Tri tinejdžera osumnjičena da su više puta krali novac iz dobojske crkve

Dobojska policija identifikovala je troje maloljetnika za koje se sumnja da su više puta krali novac iz Crkve Rođenja Presvete Bogorodice.

Crkva Rođenja Presvete Bogorodice u Doboju - Nezavisne.com

Kako je potvrđeno je “Nezavisnim“, šesnaestogodišnjaci su bili sumnjivi svešteniku jer su počeli učestalo dolaziti, a primijećeno je da neki od njih stoje ispred, dok jedno uđe i malo se zadrži u ovom pravoslavnom objektu.

Osim toga, kako je rekao izvor “Nezavisnih”, sa ikona na koje vjernici ostavljaju priloge, nestajao je sitni novac, pa su maloljetnici neko vrijeme praćeni od strane policije.

“Policija, ali i sveštenik, nekoliko dana pratili su ponašanje maloljetnika, a u petak su njih dvoje zatečeni ispred crkve pa se sumnja se da su čuvali stražu trećoj maloljetnoj osobi koja je bila unutar crkve”, kaže izvor “Nezavisnih“.

Kako je pojasnio, treća maloljetna osoba je pobjegla na druga vrata pravoslavnog hrama kada je vidjela da su policajci prišli pomagačima ispred glavnih vrata.

“Policiji nije dugo trebalo da identifikuje i pronađe maloljetnika koji je pobjegao iz crkve. O svemu su odmah upoznati roditelji svih maloljetnika”, pojasnio je naš izvor. Dodao je da je istraga u ovom slučaju još u toku i ne zna se koliko novca su tačno ukrali iz crkve, niti u koje svrhe su ga koristili, jer se radi uglavnom o sitnim prilozima na ikonama.

Osim toga, istražuje se da li je uvijek isti maloljetnik ulazio u crkvu dok su mu drugo dvoje čuvali stražu ili su se smjenjivali.

Kako je danas potvrđeno iz Policijske uprave Doboj, policija je u petak zatekla na licu mjesta i identifikovala tri maloljetna lica iz Doboja, koja su iz vjerskog objekta u Doboju uzimala novac.

“O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj i nadležni centar za socijalni rad”, naveli su iz dobojske policije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh