Crna hronika

Na Partizanskom groblju u Mostaru po ko zna koji put devastirane spome-ploče

Na društvenim mrežama ponovo su se pojavile fotografije devastiranih spomen-ploča na Partizanskom groblju u Mostaru.

Ponovo sve razbijeno na Partizanskom groblju- Facebook

Naime, aktivistica Štefica Galić objavila je na svom Facebook profilu te fotografije.

– Svjetlana je jutros snimila nove uratke naših destruktivaca na Partizanskom groblju. Osim cvjetova, udarali su u zid cijelim putem, od ulaza do fontane na vrhu. Jadovići i kukavice destruktivne s macom u rukama koji uvijek ostave potpis, ali ne mogu se pronaći jer su u milosti vlasti mostarske i njenih represivnih organa. Je li ozdravio vječni HDZ-ov tehnički mandatar da pošalje specijalce na razbijače, a ne na ljude koji protestiraju na odlagalištu otpada Uborak – napisala je Galić.

Na ovakav sramotan čin devastiranja nacionalnog spomenika BiH reagirao je i ugledni Mostarac Sergio Šotrić

– Mostarska stvarnost… Barbarstvo…Ovako nešto je bilo za osudu i u srednjem vijeku, a kamoli na početku treće dekade 21. vijeka. Međutim – u isto vrijeme – ovo je očiti pokazatelj nemoći gubitničkih ideologija smrti iz 90-ih godina prošlog vijeka u Bosni i Hercegovini – kazao je Šotrić, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh