Crna hronika

I ovo je moguće: Trostruki ubica iz Splita mogao bi izbjeći zatvor?

Pokaže li se da Zavadlav nije raspravno sposoban, sud neće utvrđivati njegovu krivičnu odgovornost, nego će mu odrediti liječenje.

Filip Zavadlav - Screenshot/YouTube

Branko Šerić, poznati advokat koji je na poziv samoorganiziranih grupa podrške Filipu Zavadlavu preuzeo odbranu tog trostrukog ubice iz Splita, odlučio je odustati od žalbe na pokretanje istrage i određivanje istražnog zatvora kako bi se što prije provelo psihijatrijsko i psihološko vještačenje njegovog branjenika.

Pokaže li se da Zavadlav nije raspravno sposoban, sud neće utvrđivati njegovu krivičnu odgovornost, nego će mu odrediti liječenje, a ono ne smije trajati duže od pet godina.

U protivnom, prijeti mu veća zatvorska kazna. Ukratko – moguće je da Filip Zavadlav, koji je hicima iz “kalašnjikova” u Splitu ubio trojicu ljudi, potpuno izbjegne zatvor.

Šerić je upitan i o najavljenom protestu za Filipa. Nije upoznat s detaljima, čuo je da su se spominjale splitska Riva i Pjaca, po društvenim su mrežama navođeni i različiti termini, ali u organizaciju nije uključen.

Slobodno me možete citirati: za taj dio akcije nisam zainteresiran. Ja sam, isključivo, za pravni servis, da tako kažem, osumnjičenog Filipa Zavadlava. Ne želim politiku u svoju butigu. Podržavam protest i nisam ni za kakve zabrane, ni na Facebooku, ali za taj dio nisam zainteresiran – izjavio je Šerić za hrvatske medije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh