Crna hronika

Bosanski Petrovac: Policija kaznila muškarce jer su nosili šubare s kokardama

Dvojica muškaraca kažnjeni su sa 500 KM ta remećenje javnog reda i mira.

No image - Haber.ba

Policija u Bosanskom Petrovcu kaznila je 6. januara na Badnji dan dvojicu muškaraca srpske nacionalnosti koji su na javnom mjestu nosili šubare s kokardama, prenose bh. mediji.

Kažnjeni su sa 500 KM za remećenje javnog reda i mira jer su na javnom mjestu stavljajući na glavu šubaru sa kokardom vrijeđali vjerski i nacionalni osjećaj građana.

Saopćenje Općine
Tim povodom na svome Facebook profile oglasio se poznati kolumnista Dragan Bursać napisavši:

“Preponosan na svoj Bosanski Petrovac!

Naime, policija u Bosanskom Petrovcu kaznila je 6. januara na Badnji dan dvojicu muškaraca srpske nacionalnosti koji su na javnom mjestu nosili šubare s kokardama.
Kažnjeni su sa 500 KM za remećenje javnog reda i mira jer su na javnom mjestu stavljajući na glavu šubaru sa kokardom vrijeđali vjerski i nacionalni osjećaj građana.
Preponosan sam!
I najvažnije, evo načina i metoda kako se obračunati sa četnicima koji su na Badnji dan orgijali u Srebrenici, Bratuncu i Višegradu. Hoću da vjerujem da je i u tim mjestima četnička ideologija za kaznu i osudu, a ne za proslavu, prenosi AJB.
Bosanski Petrovac, kao svjetionik pokazuje kako se to radi!“

Preponosan na svoj Bosanski Petrovac!Naime, policija u Bosanskom Petrovcu kaznila je 6. januara na Badnji dan dvojicu…

Gepostet von Dragan Bursać am Freitag, 10. Januar 2020

‘Kršenje prava’
MUP Unsko-sanskog kantona kažnjavanjem dvojice Srba koji su “na javnom mestu nosili šubare sa kokardama” krši ljudska prava i maltretira stanovnike srpske nacionalnosti u Bosanskom Petrovcu, saopćio je u subotu Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH, prenosi Tanjug.

U saopćenju se navodi da je 6. januara, na Badnji dan, MUP kaznio dva lica srpske nacionalnosti u Bosanskom Petrovcu sa 500 konvertibilnih maraka (250 evra) za remećenje javnog reda i mira, jer su “na javnom mjestu stavljajući na glavu šubaru sa kokardom vrijeđali vjerska i nacionalna osjećanja građana”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh