Crna hronika

Emir Pehlivanović priznao pljačku banke: “Pucao sam na policiju, jer sam želio da me ubiju”

Mehmedbašić zastupa Pehlivanovića osumnjičenog za pljačku banke.

Emir Pehlivanović - Avaz.ba

Dežurna sutkinja Kantonalnog suda u Sarajevu odredila je jednomjesečni pritvor Emiru Pehlivanoviću (48) koji je u utorak, 31. decembra prošle godine, iz poslovnice ‘Raiffeisen banke’ u sarajevskom naselju Nova Otoka oteo novac te pucao na policiju, piše “Avaz“.

Psihički problemi

Kako je kazao njegov branilac, sarajevski advokat Omar Mehmedbašić, Pehlivanović, koji ima određenih psihičkih problema, priznao je krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

– Na pitanje zašto je pucao na policiju, on je kazao: ‘Želio sam da me ubiju’ – kazao je Mehmedbašić.

Prema podacima iz policije, Pehlivanović je 31. decembra upao u banku u 9.35 sati. Prijeteći pištoljem službenicima M. Č., A. S. i A. H., oteo je, prema nepotvrđenim informacijama, skoro 16.000 KM.

Pripadnica zaštitarske agencije ‘Securitas’, u namjeri da spriječi izvršioca krivičnog djela, upotrijebila je službeni pištolj, ispalivši jedan hitac, nakon čega joj je Pehlivanović, uz prijetnju pištoljem, oteo njen pištolj ‘glock’ s okvirom, a potom je s novcem i pištoljem pobjegao.

Brzo savladan

Zaposlenici su odmah pritisnuli panik-alarm te su na mjesto događaja uporedo krenuli zaštitari i policijske ekipe, koje su okupirale Novu Otoku.

U 9.50 sati u ulici Srđana Aleksića do broja 9 policajci su uočili muškarca koji odgovara opisu Pehlivanovića pa su ga htjeli legitimirati, pri čemu je on potegao pištolj. Policajci su upotrebom fizičke snage pokušali oduzeti pištolj od razbojnika, a on je ispalio jedan hitac u njihovom pravcu.

Oni su ga savladali i kod njega pronašli plinski pištolj ‘zoraki’ i ‘glock’ koji je oteo od zaštitarke.

Penzionisani vojnik

Saznaje se da je Emir Pehlivanović penzionisani pripadnik Oružanih snaga BiH. Oženjen je i otac jednog malodobnog djeteta. Od primanja ima vojnu penziju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh