Crna hronika

“Zaklaću vas”: Jednog policajca davio, drugom psovao balijsku majku

Ivan Matuško (32) iz Neuma, koji je u nedjelju navečer verbalno i fizički nasrnuo na dvojicu policajaca, nanijevši jednom od njih lakše povrede, a drugog izvrijeđao na nacionalnoj osnovi i prijetio mu, pušten je da se brani sa slobode, neslužbeno saznaje “Dnevni avaz”.

Policija FBiH - Avaz.ba

Odluka Općinskog suda u Čapljini kojom je odbijen prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona za određivanje pritvora Matušku izazvala je, kako saznajemo, ogorčenje i veliko razočarenje u policijskim redovima.

Dvojica njihovih kolega pripadnika Policijske stanice Neum su u nedjelju u kasnim večernjim satima, nakon dojave koju su zaprimili da se u jednom tamošnjem kafiću dogodila tuča, upućeni na intervenciju.

Međutim, odmah nakon njihovog dolaska Matuško, lokalni kabadahija, najprije je verbalno nasrnuo na njih i odmah počeo vrijeđati policajca bošnjačke nacionalnosti psujući mu balijsku i muslimansku majku te, krenuvši prema njemu, počeo mu prijetiti.

Nakon toga se ispred njega isturio drugi policajac, hrvatske nacionalnosti, kojeg je Matuško uhvatio za vrat i oborio na pod, dok je drugog odgurnuo preko metalne ograde u kafiću, sve vrijeme im govoreći da će ih zaklati.

Tokom napada policajci su se radi vlastite sigurnosti iz kafića u kojem je bilo više od 20 gostiju, uglavnom muškaraca, uspjeli povući do službenog automobila, a Matuško je uzeo stolicu i krenuo za njima da ih udari, međutim, u toj namjeri ga je spriječio jedan od gostiju. Na lice mjesta su pozvani pripadnici Interventne policije koji su Matuška, koji je više puta prekršajno kažnjavan zbog tuče, savladali i uhapsili.

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona nam je rečeno da čekaju pisani otpravak odluke čapljinskog suda, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh