Crna hronika

Svjedok strahovite eksplozije: “Plin je curio 40 minuta”

Ljudski faktor uzrok je strahovite eksplozije na benzinskoj pumpi ‘Nešković’ u Zvorniku u kojoj je jedna osoba poginula, dok ih je više povrijeđeno.

Eksplozija u Zvorniku - Avaz.ba

Kako je ispričao svjedok eksplozije, na pumpu je stiglo vozilo u koje je trebalo sipati gorivo. Međutim, vozač nije zakočio te se automobil sam pokrenuo. Vozilo je udarilo u trotoar, a potom u cijev plinovoda.

Počeo je plin šištati, stvorila se dimna zavjesa. Radnici su krenuli da bježe. To je sve trajalo 40 minuta. Naišao je drugi automobil, vozač je turirao i ubrzo se začula jedna, a potom i druga eksplozija – u jednom dahu ispričao je sagovornik.

U općem metežu niko nije imao hrabrosti prići povrijeđenima. Ilija Jović je jedini, zajedno s policajcem, uletio na pumpu te su izvukli jednog povrijeđenog, stavili ga u vozilo i odvezli u Hitnu pomoć, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh