Crna hronika

Mostarci pali u akciji “Bato”: U gepeku vozili 40 kg droge

G.K. (59) i A.M. (40) iz Mostara uhapšeni su u okviru akcije “Bato” nakon što su kod njih u automobilu, u mjestu Potok, pronađene 44 vrećice sa oko 40 kilograma droge.

SIPA - Nezavisne.com

Njih su uhapsili policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH.

Kako je potvrđeno iz SIPA, ne navodeći detalje akcije, policijski službenici SIPA uhapsili su dvije osobe na području Mostara, postupajući po naredbi Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantonalnog suda u Mostaru.

Uhapšeni su osumnjičeni da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Tokom akcije pretreseno je terensko motorno vozilo, prilikom čega su otkrivene i privremeno oduzete 44 vrećice ukupne težine oko 40 kilograma, u kojima se nalazila nepoznata materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa“, rekao je Luka Miladinović, portparol SIPA.

Prema njegovim riječima, pored droge, privremeno su oduzeta i tri mobilna telefona.

Kako “Nezavisne” saznaju, u pitanju je mercedes ML, koji su presreli pripadnici SIPA na pomenutoj lokaciji, po prethodno prikupljenim saznanjima da se u automobilu prevoze narkotici i to u većoj količini.

Kada su otvorili prtljažnik mercedesa, našli su dvije crne torbe u kojima su bili uredno upakovani paketi droge.

Pronađenu drogu pripadnici SIPA odmah su zaplijenili, a G.K. (59) i A.M. (40) su uhapšeni.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, uhapšene osobe biće predate u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona“, rekao je juče Miladinović.

Akcija kodnog naziva “Bato” usmjerena je protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh