Crna hronika

Srebrenik: Preticali kolonu preko pune linije, vozač kamiona uzeo pravdu u svoje ruke

Na magistralnom putu M 1.8 Srebrenik – Orašje zbog radova na sanaciji tunela Ormanica, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Sudar automobila i kamiona - Tuzlanski.ba

Upravo na ovoj putnoj dionici puta u četvrtak oko 15:50 sati zabilježena je nesvakidašnja manja saobraćajna nezgoda.

Naime, kada je kolona vozila čekala zeleno svjetlo i prolazak iz pravca Orašja prema Tuzli, dva neodgovorna i nestrpljiva vozača krenula su preticati zaustavljenu kolonu vozila preko pune linije, piše “Tuzlanski“.

U tom trenutku vidno iznervirani vozač terenog vozila pokušao je preprječiti kamion put i tako onemogućiti automobilima da preteknu kolonu.

Nakon što je prvi automobil uspio nekako da prođe, drugi se nije htio zaustaviti pa je u trenutku došlo do ostvarivanja bliskog kontakta između kamiona i zadnjeg dijela putničkog motornog vozila.

Prema izjavama svjedoka vozač kamiona je bio vidno izrevoltiran namjerom vozača automobila da preteknu cijelu kolonu preko pune linije, te je želio na ovakav način da im “održi lekciju”, ali ne i da nanese štetu.

Policijska patrola je zaustavila teretni kamion kod samog ulaza u tunel.

U namjeri da saznamo više informacija o samom događaju kontaktirali smo dežurnog operativnog MUP-a TK kao i policijsku upravu Srebrenik, ali nisu raspolagali informacijama vezanim za navedeni događaj.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh