Crna hronika

Alema Dolamić: “Zašto nisu vratili moju sestru i njenu djecu”

Iako je bila na prvom spisku, sinoć u Sarajevo nije došla Adela Dolamić, sestra Aleme, koja je pomogla Tužilaštvu BiH da se žene vrate i sama je uradila više posla nego neke sigurnosne agencije.

Alema Dolamić - Facebook

Nepravda mi je napravljena velika. Bila je na spisku među prvom grupom, a sad možete pretpostaviti kako se osjećam – rekla nam je Alema i dodala:

Moja sestra, koja je 2017. godine svojom voljom pobjegla od ISIL-a, koja se javno pokajala, koja je među prvim identificirana, provjerena, ostavljena je i dalje u logoru, a dovede druge, koje je trebalo za rukav vući da iz Baghuza izađu nasilu. Gdje je tu pravda? Zašto nisu doveli žene i djecu, i dječake od 14 godina koje drže u zatvoru, pa onda muške borce – kaže Alema, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh