Crna hronika

Iz automatske puške ubio komšiju, dobio 16 godina i devet mjeseci zatvora

Riječ je o ponovljenom postupku s obzirom na to da je Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo prvostepenu presudu kojom je bio osuđen na 16 i po godina robije.

Osuđeni Ilija Milić - Avaz.ba

Okružni sud u Banjoj Luci osudio je danas Iliju Milića (71) iz Kotor Varoši na 16 godina i devet mjeseci zatvora, jer je 10. aprila prošle godine u Kruševom Brdu kod Kotor Varoši iz automatske puške ubio komšiju Vasilja Kneževića (35) te pokušao ubiti njegovog oca Neđeljka Kneževića (87).

Riječ je o ponovljenom postupku s obzirom na to da je Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo prvostepenu presudu kojom je bio osuđen na 16 i po godina robije.

Prema presudi, Milić se sakrio iza bukve u blizini lokalnog puta u zaseoku Potok i sačekao da Knežević naiđe, jer je znao da on tuda tjera goveda na pašu.

Kad je naišao, ubio ga je rafalom iz automatske puške. Nakon toga je otišao kući, pozvao policiju u Kotor Varoši i rekao da je ubio Vasilja, a zatim je sa puškom otišao do kuće Neđeljka Kneževića, oca ubijenog.

Čim ga je vidio, ispalio je rafal prema njemu. Kako je navedeno u optužnici, tada ga je Neđeljko pitao: “Je li ti mene gađaš?”, a napadač mu je odgovorio: “Na tebe pucam, tebe gađam”, nakon čega je Neđeljko ušao u kuću nepovrijeđen, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh