Crna hronika

Pogibija studenata: Godišnjica velike tragedije kod Mostara

Višegodišnji profesori, tvrde, kazali su kako ne pamte da se ovolika tragedija ikada dogodila u historiji Sveučilišta u Mostaru.

Godišnjica velike tragedije kod Mostara - PR / Izaslanstvo Sveučilišta posjetilo spomen ploču

Povodom sjećanja na poginule studente izaslanstvo Sveučilišta u Mostaru zapalilo je svijeće i položilo vijenac na spomen ploču poginulim studentima.

Spomen ploču posjetila je pomoćnica rektora za studente Vesne Kazazić, pomoćnica dekana za studente Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti (FPMOZ) Antea Čilić, predsjednika Studentskog zbora Željko Perković i predsjednica studenata FPMOZ-a Nina Lončar.

Iz Studentskog zbora podsjećaju da su studenti poginuli na današnji dan prije četiri godine, kada su oko 10 sati, vozilom hrvatskih registarskih tablica sletjeli s magistralne ceste M-17 kod mosta Bijela između Mostara i Jablanice te završili u rijeci Neretvi.

Tuga se, navode, uvukla u stanovnike Slavonije nakon što je odjeknula vijest kako su na putu kući iz Mostara život izgubili studenti Tena Vračević (20) iz Trnave, Domagoj Roso (21) iz Đakova, Antonija Šarić (22) iz Komletinaca i Vjekoslav Božanović (24) iz Donjeg Novog Sela, nedaleko od Nijemaca.

Slijetanje automobila u Neretvu uspio je preživjeti 21-godišnji Đakovčanin Stjepan Bošković.

Tena Vračević studirala je na Filozofskom fakultetu, Domagoj Roso bio je na drugoj godini Agronomskog fakulteta, a Antonija Šarić, studentica Fakulteta za zdravstvene studije bila je u vezi s Vjekoslavom Božanovićem, studentom na FPMOZ-u.

Višegodišnji profesori, tvrde, kazali su kako ne pamte da se ovolika tragedija ikada dogodila u povijesti Sveučilišta u Mostaru. Bio je to i ostao gubitak, velika rana koja teško da će ikada zarasti.

Kroz misli i molitvu ostaje vječna uspomena na naše studente, saopšteno je iz Studentskog zbora, prenosi “Bljesak“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh