Crna hronika

Hrvat oteo i silovao djevojku u Sloveniji, istražuju ga i zbog otmice muškarca

Sud u Mariboru osudio je u utorak na pet godina i tri mjeseca zatvora te izgon i petogodišnju zabranu ulaska u Sloveniju 26-godišnjeg hrvatskog državljanina sa stalnim prebivalištem u BiH i privremenim u Sloveniji, nakon nagodbe s tužiteljstvom i priznanja dva kaznena djela pljačke i jednog kaznenog djela silovanja.

No image - Haber.ba

Kako prenose slovenski mediji, osuđeni Aleksandar Miljuš je podrijetlom iz Vojnića kod Karlovca, a u Banjoj Luci (BiH) je završio školovanje i dobio svjedodžbu prometnog tehničara te nakon toga uglavnom boravio i radio u inozemstvu.

Hrvata s prebivalištem u Mariboru policija je uhitila nakon što je u obližnjem Miklavžu oteo 22-godišnju djevojku te je uz prijetnju pištoljem silovao i opljačkao, a u Sloveniji je navodno odgovoran i za više drugih kaznenih djela, navodi Slovenska tiskovna agencija STA.

Suđenje je održano iza zatvorenih vrata, a Miljuš je kaznena djela priznao u nagodbi s tužiteljstvom, javljaju slovenski mediji.

Tužiteljstvo se na presudu ne namjerava žaliti, a i obrana je zadovoljna nagodbom nakon što je osuđenik najprije bio osumnjičen za otmicu, što je kasnije prekvalificirano u pljačku koju je priznao.

U Mariboru se protiv njega vodi i više drugih postupaka u fazi predkaznene istrage, među ostalim da je s još dva osumnjičenika izvršio otmicu 37-godišnjeg muškarca u centru Maribora.

“Hrvatu policija pripisuje i pljačku trgovine u Mariboru 11. rujna uz prijetnju nožem, krađu opreme u prostorijama nogometnog kluba iz Kopra te krađu automobila u kojemu su bili ključevi, a koji je ubrzo nađen i vraćen vlasnici”, navodi povodom presude mariborski list “Večer” koji dodaje da se osumnjičeni često širom Slovenije vozio ukradenim automobilima s lažnim tablicama, prenosi “Hina”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh