Crna hronika

Obilježena 26. godišnjica masakra ispred OŠ “Safvet beg Bašagić” u Sarajevu

Stradali su Vildana Avdić, Dina Čomor, Rusmir Čopelj, Azra Hanić, Lejla Jahić, Razija Jahić, Amir Krivić i Dino Šipilović.

Obilježena 26. godišnjica masakra ispred OŠ 'Safvet beg Bašagić' u Sarajevu - Depo.ba

Delegacije Kantona i Grada Sarajeva, općina Centar i Stari Grad, predstavnici udruženja, te porodice ubijenih i sugrađani odali su počast građanima ubijenim 14. decembra 1993. godine ispred Osnovne škole “Safvet beg Bašagić” u Sarajevu.

Tog kobnog dana od rasprskavajućeg dejstva minobacačke granate ispaljene s agresorskih položaja na Vracama smrtno je stradalo osam građana Sarajeva, a deset je teže i lakše ranjeno.

Stradali su Vildana Avdić, Dina Čomor, Rusmir Čopelj, Azra Hanić, Lejla Jahić, Razija Jahić, Amir Krivić i Dino Šipilović.

Na 26. godišnjicu ovog zločina, okupljeni su stradalima odali počast učenjem Fatihe, minutom šutnje i polaganjem cvijeća, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh