Crna hronika

Tuzla obavijena tugom: Preminuo bivši košarkaš i trener Nedim Avdić Leta

Poslije duge i teške bolesti u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla sinoć je u 38. godini preminuo Nedim Avdić Leta, bivši košarkaš Sloboda Dite i magistar sporta.

Nedim Avdić Leta- Fena

Avdić je umro od posljedica teškog oboljenja limfnih žlijezda, od čega se liječio u Turskoj i u BiH, ali unatoč velikoj i hrabroj podršci supruge dr. Leile Avdić, sinova Emira i Mirze, majke Hibe, brata Harisa i oca Ekrema Avdića, inače, poznatog tuzlanskog novinara i publiciste, Nedim je izgubio posljednju životnu bitku.

Avdić je rođen 1982. godine u Tuzli, gdje se školovao i stekao diplomu profesora tjelesnog odgoja. Magistrirao je na Univerzitetu u Sarajevu.

Košarkom se bavio od rane mladosti. Igrao je u Sloboda Diti, bio je juniorski reprezentativac BiH. Nakon završetka igračke karijere posvetio se trenerskom poslu u Školi košarke Sloboda Dite.

Iznenadna smrt, koja je šokirala brojne članove porodice, nekadašnje suigrače, prijatelje i poslovne saradnike, zatekla ga je na mjestu direktora kompanije “Avdić group”.

Supruzi, sinovima, majci, ocu, bratu i cijeloj rodbini, te prijateljima, stižu izrazi najdubljeg saučešća i velike tuge iz cijele BiH i inostranstva.

Posljednji ispraćaj Nedima Avdića Lete obavit će se u četvrtak, 12. decembra, ispred Komemorativnog centra u Tuzli, u vremenu od 10.30 do 11.15 sati, saznaje Fena.

Dženaza namaz će se klanjati u Kethoda – Brdskoj džamiji u Tuzli, dok će se ukop obaviti na mezarju Musafirac, također u Tuzli, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh