Crna hronika

Muškarac koji je nedavno zlostavljao psa napao djevojku u Sarajevu

Nepoznati muškarac koji je u aprilu ove godine se*sualno zlostavljao psa u centru Sarajeva sinoć je napao djevojku s psom takođe u centru grada.

Policija FBiH - Nezavisne.com

Prema riječima policije i napadnute djevojke, muškarac je želio oteti njenog psa te je fizički nasrnuo na nju.

Prema informacijama koje smo dobili od napadnute djevojke, čiji je identitet poznat redakciji, muškarac ju je napao ispred Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, piše “Klix“.

Napao me uz tvrdnju da je moj pas zapravo njegov, ponavljajući kako sam ga ukrala. Vukao je mog psa za ogrlicu tako jako i nasilno da se pas podizao sa zemlje i počeo se gušiti. Dok sam pokušavala odbraniti svog psa, muškarac me fizički napao – ispričala je ova djevojka.

Dodaje kako joj je na ulici pomogao mladi par i jedan stariji čovjek, nakon čega je pozvala policiju.

Dok smo čekali policiju, ispostavilo se da je nasilnik odlučio da me prati. Srećom, policija je reagovala veoma brzo i profesionalno – govori te dodaje kako je uskoro utvrđeno da se radi o istom muškarcu koji je u aprilu 2019. uhapšen zbog silovanja psa u centru Sarajeva.

Portparol Operativnog centra MUP Kantona Mirza Hadžiabdić potvrdio je slučaj i dodao kako je policija privela muškarca i zabilježila slučaj.

Napad se jeste dogodio, muškarac je uhapšen i odveden u MUP. Nakon ispitivanja je pušten na slobodu – kratko je objasnio Hadžiabdić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh