Crna hronika

Australija: Djevojka porijeklom iz BiH optužena za uvoz droge u bocama čilija

Djevojka iz Sydneyja, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, provest će novogodišnje praznike iza rešetaka zbog sumnje da je učestvovala u organizovanom uvozu droge sakrivene u bocama čilija.

Aleksija Vracar - Facebook

Bosanka imena Aleksija Vracar optužena je za niz prekršaja nakon što su detektivi u četvrtak u njenom stanu na zapadu Sydneyja pronašli i oduzeli vatreno oružje, 650.000 dolara u gotovini, dva kilograma ekstazija, 250 grama kokaina, 340 grama kanabisa, mobilne telefone, SIM kartice, dodatke za drogu te lažne dokumente, piše australski News.

Pretres njenog stana dio je istrage o uvozu metilamfetamina sakrivenog u bocama čilija, a kojeg su australijske pogranične snage presrele prilikom dolaska na terensko sladište u Sydneyju.

Policija navodi da je pošiljka iz SAD-a sadržavala 768 boca umaka, a testiranje je pokazalo prisustvo metilamfetamina u bocama, koji je poznat i kao droga led.

Preliminarna forenzička analiza utvrdila je da boce sadrže oko 400 kilograma metilamfetamina čija je procijenjena ulična vrijednost veća od 300 miliona dolara.

U zajedničkoj akciji policijskih agencija uhapšena su i optužena četvorica muškaraca, a sada i 24-godišnjakinja koja je koristila lažnu identifikaciju kako bi osnovala četiri preduzeća za pomoć uvoza droge.

Vracar je optužena za više tačaka i odbijena joj je kaucija. Ona će se na lokalnom sudu u Parramattiju pojaviti 30. januara. U međuvremenu policija nastavlja istragu na slučaju u koji je uključena i djevojka porijeklom iz BiH, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh