Crna hronika

Akcija SIPA-e: Pretresena tri poslovna objekta na području Hercegovine

Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području opština Posušje, Ljubuški i Široki Brijeg, pretresli tri poslovna objekata koja je koristi jedno pravno lice.

No image - Haber.ba

Pretres je izvršen s ciljem pronalaska tragova i predmeta koji se dovode u vezu sa počinjenjem krivičnih djela ‘Organizovani kriminal’, ‘Poreska utaja ili prevara’, ‘Carinska prevara’ i ‘Krivotvorenje službene isprave’.

Također, pretresi su izvršeni po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći nadležnih organa Republike Hrvatske, prilikom čega su otkriveni i privremeno oduzeti predemeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku, piše “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh