Crna hronika

Dramatična noć iza vatrogasaca: Gorio krov kuće na Boguševcu, planulo vozilo na Mojmilu

U noći s četvrtka na petak sarajevski vatrogasci imali su pune ruke posla. Kako je za „Avaz“ potvrđeno iz Operativnog centra vatrogasaca bh. prijestonice, sinoć je gorjela kuća na Boguševcu u istoimenom naselju, a minut poslije ponoći planulo je i vozilo u ulici Olimpijska na Mojmilu.

– Pogotovo je bio opasan požar na Boguševcu, gdje je gorio krov kuće, pa je postojala opasnost da se vatra proširi na susjedne kuće. Iako smo imali problema prilikom dolaska, jer je riječ o uskim i padinskim ulicama, vatrogasci su na vrijeme stigli i spriječili daleko teže posljedice – pojasnili su nam iz Operativnog centra sarajevskih vatrogasaca.

Ni u jednom slučaju, kako je za “Avaz” potvrđeno, nije bilo povrijeđenih.

U Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kazali su nam da nisu imali ozbiljnih intervencija te da su izlazili policajci na oba požara i osiguravali lice mjesta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh