Crna hronika

Prekinuta nastava u školama u Nevesinju nakon zemljotresa, ima štete

Bosnu i Hercegovinu jutros u 10.20 sati pogodio je potres jačine 5,4 stepena Richterove skale.

Zemljotres - Ilustracija/Nezavisne.com

Po podacima Euromediteranskog seizmološkog centra, epicentar zemljotresa bio je osam kilometara jugozapadno od Nevesinja. Trenutno nema podataka o eventualnoj materijlnoj šteti ili povrijeđenim osobama.

U izjavi za “N1” načelnik Opštine Nevesinje Milenko Avdalović kazao je da je nastava u školama u ovoj opštini prekinuta i da ima štete na objektima.

“Treslo je dobro, Bogu hvala nema povrijeđenih, ali ima štete. Prekinuli smo nastavu u svim školama, popucali su zidovi”, kazao je Avdalović.

Dodao je da još uvijek nemaju podataka sa terena.

“Potres sa ovim intenzitetom može da napravi štetu na objektima, to je već sedam i možda čak i 7,5 stepeni po Merkaliju. Prva oštećenja se javljaju na slabije građenim objektima i starim objektima na šest stepeni. Dakle, sigurno ima štete u epicentralnoj zoni”, rekla je načelnica Odjeljenja za opservatorsku seizmologiju u Hidrometeorološkom zavodu Republike Srpske Snježana Cvijić Amulić.

Ona je navela da se zemljotres osjetio i u Banjaluci i sigurno u cijeloj BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh