Crna hronika

Drama u Sarajevu: Zaštitar pucao na razbojnika koji je opljačkao kockarnicu

Jutros u 6.35 sati obaviješten je Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo da je od strane jednog NN lica uz prijetnju pištoljem izvršeno krivično djelo Razbojništva u Casino, koji se nalazi u ulici Gradačačka, područje općine Novi grad Sarajevo, saopšteno je iz MUP-a KS.

Policija FBiH - Nezavisne.com

Tom prilikom je otuđen određeni iznos novca, a nakon čega je od strane zaštitara koji je angažovan na osiguranju navedenog objekta upotrijebljeno vatreno oružje na način da je, prema prvim informacijama, ispalio jedan metak prema licu koje je izvršilo krivično djelo dok se isti udaljavao sa mjesta događaja.

Tom prilikom nije niko povrijeđen, lice koje je izvršilo krivično djelo Razbojništva se udaljilo sa mjesta događaja i za istim tragaju policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, po čijem ovlaštenju ovlaštenju, uviđaj na mjestu događaja vrše policijski službenici mjesno nadležne PU, piše “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh