Crna hronika

Akcija Jumper: U Hercegovini uhapšene tri osobe zbog organizovanog kriminala

Federalna uprava policije (FUP) danas je u sklopu operativne akcije Jumper lišila slobode tri osobe zbog sumnje na organizovani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom zloupotrebe položaja i ovlasti.

Belgijska policija- ilustracija

Aktivnosti se provode na području Zapadnohercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kanona na naredbu Tužilaštva Tuzlanskog kantona i Kantonalnog suda u Tuzli.

“Ove aktivnosti su poduzete u sklopu višemjesečne istrage koju provodi spomenuto tužilaštvo, vezano na dokumentovanje osoba koje se dovode u vezu s krivičnim djelom organizovanog kriminala, a u vezi s krivičnim djelom zloupotrebe položaja ili ovlasti”, saopćio je FUP.

Počeli su pretresi stambenih objekata na četiri lokacije na području općina Ljubuški, Posušje i Mostar te su lišene slobode tri osobe inicijala I. V. (1966.), M. P. (1977.) i I. B. (1976.).

Prilikom lišavanja slobode i pretresa navedenih osoba pronađeni su i oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a koji će korišteni kao dokaz u krivičnom postupku,piše Klix

Osobe lišene slobode bit će kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru te će u zakonskom roku biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz FUP-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh