Crna hronika

Mladen Marić ispraćen na vječni počinak

Marić je rođen 1960. godine i gotovo svoj cijeli radni vijek proveo je na FTV-u, odnosno na bivšoj TVSA, kasnije RTVBiH. Iako je godinama radio na različitim temama, njegov rad će ostati prepoznatljiv po vanjskopolitičkoj emisiji “Paralele”

Uz prisustvo mnogobrojnih prijatelja, kolega i članova porodice danas je na groblju Vlakovo ukopan novinar Mladen Marić.

Neposredno prije sahrane održana je komemoracija uime Mladena Marića na kojoj su govorili njegovi prijatelji, kolege i saradnici

Marić je rođen 1960. godine i gotovo svoj cijeli radni vijek proveo je na FTV-u, odnosno na bivšoj TVSA, kasnije RTVBiH. Iako je godinama radio na različitim temama, njegov rad će ostati prepoznatljiv po vanjskopolitičkoj emisiji “Paralele”.

“Nedavno sam spomenuo da je iščekivao 700 emisiju ‘Paralela’. Emisiju koju je živio i volio, koju je radio u ime ugnjetavanih i malih, i svojim perom stajao iza njihove tegobe i boli”, podsjetio je urednik informativnog programa Federalne televizije Željko Tica.

Podsjetimo, u subotu u Sarajevu je nakon kratke bolesti preminuo Mladen Marić. Bio je dugogodišnji urednik i voditelj vanjskopolitičkog magazina Paralele,piše Depo

U bolnicu je primljen prije sedam dana zbog aneurizma u trbuhu, nakon čega je hitno operisan. Iako se činilo da bi se mogao oporaviti, njegov organizam nije izdržao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh