Crna hronika

Iz rubrike “Samo u BiH”: Ukradena bomba dok se čekao deminerski tim da je uništi!

Velika avio-bomba, zaostala iz Drugog svjetskog rata, koja je nedavno pronađena u koritu rijeke Janje, nakratko je ukradena dok se čekalo njeno uništavanje na lokaciji “Stara karaula”.

Avio bomba - InfoBijeljina.com

Iza ove nesvakidašnje krađe, kako otkrivaju naši izvori, stoji grupa od nekoliko osoba, koja su srećom ubrzo pronađena.

Podsjetimo, pripadnici Policijske stanice Janja u utorak su prijavili gradskom Odsjeku za civilnu zaštitu pronalazak velike avio-bombe u koritu rijeke Janje u blizini stadiona, gdje su u toku radovi na uređenju, piše “InfoBijeljina“.

Prema utvrđenoj proceduri, Područnom odjeljenju civilne zaštite Bijeljina upućen je zahtjev za angažovanje nadležnog “A-tima” Republičke uprave civilne zaštite iz Doboja, za hitno uklanjanje ovog eksplozivnog sredstva.

Mjesto je propisno obilježeno, ali dok se čekao deminerski tim, bomba je završila u rukama nekoliko nesavjesnih pojedinaca.

U namjeri su, srećom, tek nakratko uspjeli, sve dok mještani nisu primijetili da se kreću prema rijeci Drini.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh