Crna hronika

Stablo palo na drvosječu i ubilo ga na mjestu

Državljanin BiH M. R. (42), poginuo je u četvrtak predveče u Potomovlju, na lokalitetu Mojanska rijeka, u šumama nedaleko od Andrijevice. Nastradali nema rodbine, pa ga sahranjuje preduzeće.

Hitna pomoć - Ilustracija / Expresstabloid.ba

Nesretni čovjek, koji je sa još trojicom kolega bio angažovan da za potrebe preduzeća „Boj komerc“ Andrijevica radi na sječi i izvlačenju šume, stradao kada je jedno posječeno stablo, koje je bilo naslonjeno na drugo neoboreno, šumarskim žargonom rečeno „izvala“, palo i na mjestu ga ubilo.

Pokušaj trojice kolega da mu pomognu, bio je neuspješan. Ljekari iz Andrijevice konstatovali su smrt.

U četvrtak uveče rukovodioci preduzeća iz Andrijevice su saslušani povodom stradanja drvosječe, kao i kolege koji su radili sa njim u trenutku pogibije.

Uviđaj na mjestu tragedije obavili su pripadnici policije i Osnovnog državnog tužilaštva iz Berana, a tužilac je izdao naredbu o obdukciji tijela M.R., kojom će biti utvrđeni uzroci smrti. Međutiim, nema indicija da je smrt nastupila drugačije nego što su opisali radnici koji su bili u blizini stradalog.

Obdukcija je obavljena u četvrtak uveče.

Kako „Novosti“ saznaju, državni organi iz Berana su preko diplomatskih predstavništava BiH, pokušali da stupe u kontakt sa porodicom stradalog M.R. Međutim, saopšteno im je da stradali čovjek nema rodbine, odnosno da se ne može uspostaviti kontakt sa njegovom širom familijom. Zbog toga je preduzeću ”Boj komerc” naloženo da ga o svom trošku sahrani, na groblju u Andrijevici, gdje će počivati makar privremeno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh