Crna hronika

Irnes Bajrić osuđen na osam godina zatvora: Imao je odnos sa 13-godišnjom djevojčicom

Irnes Bajrić (24) iz Zavidovića osuđen je u Okružnom sudu u Doboju na osam godina zatvora zbog se*sualnog odnosa sa 13-godišnjom djevojčicom.

Bajrić- Avaz

On je krivično djelo počinio sa Elmedinom Talićem i Adnanom Hasanovićem koji su također pravosnažno osuđeni na po osam godina zatvora. Optužen je i Mirza Marušić kome je Vrhovni sud RS ukinuo osuđujuću presudu i predmet vratio na novo suđenje, prenosi “Avaz“.

Sve se odigralo u avgustu 2017. godine kada su optuženi imali se*sualni odnos maloljetnicom, iako su znali da još nije napunila ni 14 godina.

Zločin se dogodio tokom Ilindanskog zbora u dobojskom selu Kožuhe. Optuženi su radili u luna parku na ringišpilu, na kome su prodavali karte za vožnju. U presudi se navodi da su žrtvu upoznali još prethodne godine na istom mjestu, te da su znali da ide u šesti razred osnovne škole. Navodi se i da ih je vlasnik luna parka upozoravao da “ne petljaju sa balavicom” i da je pokušavao da ih odvrati od neprimerenog odnosa s devojčicom riječima: “Koliko godina, toliko zatvora”.

Inače, cijeli slučaj je otkriven tek nakon što je djevojčica posumnjala da je trudna, te se povjerila u školi koju pohađa. Ispostavilo se da nije bila u drugom stanju, ali je pokrenuta istraga i trojica osumnjičenih uhapšeni su u aprilu 2018. godine.

Irnes Bajrić je tada bio nedostupan istražnim organima, jer se nalazio na privremenom radu u inostranstvu. Za njim je raspisana Interpolova potjernica na osnovu koje je uhapšen i izručen pravosuđu BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh