Crna hronika

Advokat Denisa Smajlovića, koji je uperio pištolj u doktora: “Uradio je što bi svaki normalan roditelj”

Na Pedijatriji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu jučer se odvijala neviđena drama.

Ermin Gačanović - Avaz.ba

Naime, Denis Smajlović, roditelj bolesnog djeteta, pištoljem je prijetio doktoru Edi Hasanbegoviću, šefu Klinike, zahtijevajući izmještanje djeteta na liječenje u inozemstvo.

Smajlović se jučer javio redakciji “Avaza” i prepričao cijeli događaj. Nakon toga uslijedile su brojne reakcije, a iz KCUS-a je danas saopšteno da će sutra stupiti u dvosatni štrajk od 12 do 14 sati.

Doktor Edo Hasanbegović rekao je da ne poznaje Denisa te da mu se nije smijao u lice.

Izvadio je pištolj, prijetio mi. Ne poznajem roditelje, o djetetu imam neke informacije. Nisam mu se smijao u lice, izliječio sam više od 1.500 leukemija najtežih slučajeva u BiH. Riječ je o roditeljima i djetetu koje ja nikad nisam vidio – kazao je Hasanbegović.

Danas je ekskluzivno za “Avaz” advokat Ermin Gačanović u prisustvu Denisa Smajlovića objasnio zašto se njegov klijent tako ponio i zbog čega je reagirao.

Uradio je samo ono što bi svaki normalan roditelj uradio. Borio se za svoje malodobno dijete koje je bolesno – kazao je, između ostalog, advokat Gačanović.

Pogledajte video u kojem Gačanović objašnjava postupak svog klijenta.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh