Crna hronika

“Bulevar smrti” u Zenici: Vozač udario djevojku na pješačkom, pa hladno produžio

Na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića u Zenici sinoć se desila saobraćajna nesreća u kojoj je za dlaku izbjegnuta tragedija, a nakon što je nesavjesni vozač “Citroena C3” udario djevojku na pješačkom prelazu, kratko se zaustavio i otišao s mjesta nesreće.

Snimak nesreće u Zenici - YouTube

Portal “Avaz” u posjedu je video snimka nesreće, na kojem se vidi da su pješakinje uredno krenule prelaziti na pješačkom prelazu kada je naišao “Citroen” i udario jednu od njih. Kratko se zaustavio, a potom hladno produžio.

Nakon toga, povrijeđena pješakinja pozvala je policiju, koja je pokušavala pronaći sporni automobil.

Brojna javnost u Zenici zgrožena je ovim primjerom nesavjesnog vozača, ali i činjenicom da se na Bulevaru sve češće dešavaju nesreće u kojima su žrtve pješaci, dok nadležni ne poduzimaju ništa.

Podsjećanja radi, u novembru 2017. godine dogodila se najteža saobraćajna nesreća kada je na pješačkom prelazu povrijeđeno šest pješakinja. Osim ove, nemoguće je nabrojati i ostale nesreće u kojima su stradali pješaci upravo na spornom pješačkom prelazu.

Ranije su postojale inicijative da se na ovoj dionici postave “ležeći policajci” ili pak stacionirani radar, međutim, sve to ostalo je mrtvo slovo na papiru.

I dok pješaci stradaju, javnost ponovo apeluje na nadležne da se “Bulevar smrti” dodatno osigura na svim kritičnim dionicama, jer se sve češće dešavaju ovakve nesreće.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh