Crna hronika

Uhvaćeni pljačkaši banke u Hrasnom

Sarajevska policija danas je lišila slobode dva lica J.H., rođen 1988. godine u Sarajevu i A.B. rođen 1992. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su opljačkali poslovnicu Raiffeisen banke u Hrasnom 25. oktobru 2019. godine.

Podsjećamo, 25.10.2019. oko 10:34 u ulici Azize Šaćirbegović dva lica su pred banku stigla motorom i sa kacigama na glavi izvršili pljačku banke nakon čega su se udaljili s lica mjesta. Od uposlenika banke otuđili su određenu sumu novca.

Sarajevska policija intenzivno je tragala za dvojcem, a obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a J.H. i A.B. su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade navedena lica će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti pradata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu, piše Patria.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh