Crna hronika

Muškarac iz Bosanske Gradiške uhapšen zbog premlaćivanja i proganjanja žene

Policijski službenici PU Gradiška uhapsili su muškarca B. P. jer je fizički napao ženu nanijevši joj povrede te joj nakon toga kontinuirano slao prijeteće poruke.

Policija FBiH - Twitter

Tereti se za krivično djelo Proganjanje, a oštećena ga je prijavila policiji u utorak, piše “Klix“.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bosanskoj Gradišci izvršen je pretres porodične kuće koju koristi osumnjičeni, a u vlasništvu N.P. i pronađeno je vatreno oružje – automatska puška, više komada municije i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Izvršenim alkotestiranjem lica B.P, kod istog je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

O navedenim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri protiv B.P. dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Proganjanje, a protiv N.P. izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh