Crna hronika

DETALJI AKCIJE / Kako je trajala potjera za napadačem iz Sarajeva: Pucao je na policiju, a ubio se bombom

Nedžad Čaušević koji je rano jutros izvršio ubistvo u sarajevskom naselju Nedžarići i tom prilikom ranio slučajnu prolaznicu danas poslijepodne je izvršio samoubistvo u šumi kod mjesta Krupac – Istočna Ilidža.

No image - Haber.ba

Akcija potrage za napadačem odvijala se šumskim putem od Istočne Ilidže prema obroncima Bjelašnice i Igmana. MUP-u Kantona Sarajevo veliku pomoć pružila je i policija iz Republike Srpske.

Kako “Klix” saznaje policija je prvobitno ubicu tražila u njegovoj kući u mjestu Krupac. S obzirom da ga nisu pronašli potraga je proširena i lociran je njegov automobil Golf 2. U automobilu je pronađena municija.

Čaušević se više nije mogao kretati automobilom pa je bježao pješke. Nakon što ga je policija uočila pružao je otpor i nije se želio predati, već je pucao na policiju. Kada je vidio da nema izlaza, aktivirao je bombu što je za njega bilo fatalno.

Policija mu je pronašla osigurač u lijevoj ruci. Također, ostavljen je prostor da Čaušević nije namjerno izvršio samoubistvo, već da postoji mogućnost da je želio baciti bombu prema policiji, ali se okliznuo i pao, nakon čega je bomba eksplodirala.

Čaušević je relativno brzo lociran zahvaljujući zajedničkoj akciji policije Kantona Sarajevo i MUP-a RS-a.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh