Crna hronika

Pijan izbo sugrađanina u blizini manastira: Teslićanin osuđen na 13 godina robije zbog ubistva

Vrhovni sud Republike Srpske (RS) pravosnažno je osudio Dejana Markovića (24) iz Teslića na 13 godina zatvora zbog ubistva sugrađanina Milana Iliničića (38), tokom zbora u avgustu prošle godine.

Dejan Marković i Milan Iliničić - Facebook

Presuda je izrečena nakon što je Vrhovni sud RS, kao neosnovane odbio žalbe tužilaštva i odbrane na prvostepenu presudu koju je izrekao Okružni sud u Doboju.

Žalbe su odbijene kao neosnovane i prvostepena presuda je u potpunosti potvrđena – navodi Vrhovni sud RS.

Ubistvo se dogodilo 5. augusta prošle godine oko 00.50 tokom održavanja zbora kod manastira Liplje. Zločinu je prethodila svađa između Markovića i Ilinčića ispod jednog šatora, da bi Marković onda čakijom nasrnuo na Ilinčića i više puta ga izbo po grudnom košu i tijelu.

U presudi se navodi da je Marković ubistvo počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, odnosno u stanju teškog pijanstva, a utvrđeno mu je 2,34 promila alkohola u krvi, piše “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh