Crna hronika

13 godina zatvora konobarici Žutoj za ubistvo svoga gazde

Vijeće Kantonalnog suda u Novom Travniku, kojim je predsjedavao sudija Darmin Avdić, danas je izreklo nepravomoćnu presudu kojom je Sanja Đonlić zvana Žuta osuđena na 13 godina zatvora za ubistvo Huse Tahirovića.

Sanja Đonlić - Avaz.ba

Prema navodima iz presude, Sanja Đonlić je 13. januara ove godine u ugostiteljskom objektu ‘Astor’ u Travniku, gdje je radila kao konobarica, u svađi i naguravanju s gazdom Husom Tahirovićem, sa šanka dohvatila nož i zarila mu ga u lijevu stranu grudnog koša.

Nakon toga je napustila objekt, ostavivši ranjenog Tahirovića da iskrvari.

Sanji Đonlić produžen je pritvor do upućivanja na izdržavanje izrečene kazne zatvora, o čemu će sud sačiniti posebnu odluku.

Sud je, također, donio odluku kojom se Sanja Đonlić obavezuje da oštećenima Adisu TahirovićU i Adisi Tahirović na ime duševne boli kao nematerijalne štete zbog smrti roditelja isplati iznos od po 20.000 KM, a oštećenoj Emi Tahirović, također na ime duševne boli kao nematerijalne štete zbog smrti supružnika iznos od 20.000 KM. U preostalom dijelu postavljenih imovinskopravnih zahtjeva oštećeni SE upućuju na parnični postupak, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh