Crna hronika

Otac monstrum priznao da je ubio bebu: Okončano mučno suđenje za zločin kod Bratunca

Zoran Milošević, koji je optužen da je 24. marta ove godine u selu Zagoni kod Bratunca ubio svog petomjesečnog sina, uhvatio je posljednji voz te je na samom kraju suđenja u Okružnom sudu u Bijeljini, priznao zločin.

Bratunac - Srpskainfo.com

Milost suda

Tražeći milost suda, Milošević je tvrdio da nije imao namjeru ubiti dijete, jer u suprotnom ne bi molio svog staratelja da mu pomogne i preveze dijete ljekaru.

Tokom završnih riječi njegov advokat Petar Bibić detaljno je opisao psihičko i duševno stanje optuženog, njegovo djetinjstvo i odrastanje bez oca i majke. Naglasio je i težak odnos sa nevjenčanom suprugom Jelenom. Takođe, prema nalazima vještaka Zavoda za forenzičku psihijatriju Sokolac, Milošević je osoba ispodprosječnih intelektualnih sposobnosti te je predložio da bude kažnjen sa osam godina zatvora.

Jezive okolnosti

S druge strane, svu brutalnost ovog zločina Sudskom vijeću je predočio postupajući tužilac Ranko Kerović, trudivši se da argumentovano potopi odbranu.

Stravične okolnosti ubistva djeteta u optužnom aktu lede krv u žilama. Optuženi je svoje frustracije zbog sukobljavanja sa suprugom iskalio nad nevinim djetetom.

Naime, Milošević je kobnog dana oko 7 sati ujutro izvadio bebu iz kreveca i bacio je na bračni krevet. Kada je dijete palo na pod, udarajući ga rukama i nogama, nanio mu je više povreda po glavi i tijelu, usljed čega je beba i preminula na Univerzitetskoj klinici u Tuzli 3. aprila ove godine.

Teške posljedice

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina Ranko Kerović je u završnoj riječi istakao da iz priznanja optuženog, iz izjave njegove supruge i izjave vještaka Zdenka Cihlarža iz Tuzle, koji je vještačio povrede djeteta i ishod djetetove smrti, proizlazi da je Zoran Milošević počinio teško ubistvo i da treba da se osudi u skladu sa zakonom.

– Uzimajući u obzir sve okolnosti, priznanje optuženog, izjave svjedoka i vještaka, duševno stanje optuženog, povišenu emocionalnu napetost, bitno smanjenu uračunljivost i sposobnost da shvati posljedice djela, predlažem da se optuženi Milošević proglasi krivim – izjavio je tužilac Kerović, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh