Crna hronika

Dvije osobe povrijeđene u masovnoj tuči na Ilidži

Dvije osobe su povrijeđene, od kojih jedna teže, u tuči između više lica koja se jučer dogodila u ulici Butmirska cesta na Ilidži, navodi se u izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Policija FBiH - 6yka.com

Tuča se, prema informacijama iz sarajevske policije, dogodila u 13.20 sati.

Tom prilikom je S. M.,rođen 1960. godine, nastanjen u Sarajevu, zadobio je teške tjelesne povrede, dok je A. K., rođen 1984. godine, nastanjen u Sarajevu, lakše povrijeđen“, navedeno je u izvještaju MUP-a KS.

Povrijeđenima je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomooć KS, a potom i u sarajevskom Kliničkom centru, nakon čega su obojica upućena na kućno liječenje.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se S. M. ispita na okolnosti počinjenog krivičnog djela iz člana 362. KZ FBiH (nasilničko ponašanje, op. a.), a A. K. na okolnosti počinjenog krivičnog djela iz člana 172. KZ FBiH (teška tjelesna povreda). Uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, piše u izvještaju.

Policija nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh