Crna hronika

Osumnjičene za navođenje na prostituciju u pritvoru

Opštinski sud u Srebreniku odredio je jednomjesečni pritvor za Senadu Todorović (53), nastanjenu na području Srebrenika i Adisu Dropić Đorđević (34) iz Tuzle zbog sumnje da su počinile krivično djelo navođenje na prostituciju.

Sumnja se da je Todorović od 2017. do kraja oktobra 2019. godine navodila i podsticala veći broj ženskih osoba da gostima njenog ugostiteljskog objekta na području Srebrenika pružaju se*sualne usluge za novac, u sobama u objektu ili na nekim drugim lokacijama.

Pri tome je dio novca uzimala za sebe, a dio su zadržavale djevojke ili je takođe od gostiju ovih objekata direktno dobijala određene novčane iznose ili poklone za te usluge.

Adisa Dropić Đorđević je osumnjičena da je od juna do kraja oktobra 2019. godine u Srebreniku i Tuzli vodila određene djevojke u ugostiteljski objekat kod Todorović, koja ih je navodila da pružaju se*sualne usluge gostima, te je takođe i sama navodila određeni broj djevojaka da jednom muškarcu na različitim lokacijama pružaju se*sualne usluge i od njega i djevojaka uzimala određene novčane iznose za te usluge.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije su po nalogu Tužilaštva i naredbi Opštinskog suda Srebrenik izvršili pretrese ugostiteljskog objekta u vlasništvu Todorović, kao i na drugim lokacijama koje su koristile osumnjičene, nakon čega su uhapšene, obavljena je kriminalistička obrada, te su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predate u nadležnost Tužilaštva,pišu Nezavisne

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh