Crna hronika

“Ponovo” uhvaćen Sarajlija koji mjesečno bude osumnjičen za čak 15 krađa

Prema iskustvu brojnih policajaca, četiri sata ujutro je vrijeme kada provalnici najčešće kreću u akciju, jer je tada san najtvrđi.

Burim Čelja - Avaz.ba

Na tu statistiku jučer ujutro dobro je računao serijski provalnik Burim Čelja kada je odvalio ulazna vrata kuće jedne porodice u naselju Velešići, piše “Dnevni avaz“.

On je pajserom odvalio vrata, odškrinuo ih te ušao u hodnik i započeo s premetačinom. Nije ni bio svjestan da ga od vlasnika kuće (identitet poznat redakciji) dijeli samo zid.

Ovaj serijski lopov nije računao ni na vlastitu nespretnost, koja ga je i razotkrila, jer je bio previše bučan.

Lupkanje je probudilo vlasnika, koji je krenuo da provjeri šta se dešava.

– Krenuo sam iz spavaće sobe prema hodniku. Ostali ukućani su spavali. Kada sam ušao u hodnik, vidio sam muškarca kako nam kupi stvari. Nisam mogao vjerovati svojim očima. Gledao sam ga kako priprema bicikl za krađu, a prije toga je uzeo torbice, novčanike, naočale… Povikao sam: „Šta to radiš!“, a on je bez riječi pobjegao vani – pojasnio je ovaj Sarajlija koji živi u Velešićima.

Skupio je, kako kaže, hrabrost i pojurio za njim.

– Trčao sam za njim više od pedeset metara, onako u pidžami jer sam spavao. Uletio je u auto i pobjegao, ali sam uspio zapamtiti broj registarskih oznaka – kaže naš sagovornik.

Odmah je pozvao policiju i saopćio im broj tablica te da se radi o Golfu.

Patrole su se organizirale te je lopovu napravljena sačekuša kod ćevabdžinice „Zmaj“. Tu su mu prepriječili put. Kada su policajci prišli Golfu 3 i uperili svjetiljke prema vozaču, nisu se nimalo iznenadili – unutra je bio Burim Čelja.

Radi se o sarajevskom lopovu koji iza sebe ima na stotine provalnih krađa i bezbroj puta je hapšen.

Prilikom hapšenja Čelja je u potpunosti priznao da je izvršio provalu u porodičnu kuću u Velešićima.

Kako nam je otkrio naš policijski izvor, mjesečno bude osumnjičen za i do 15 provalničkih krađa mjesečno, kojima se počeo baviti još kao maloljetnik, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh