Crna hronika

Otkrivamo šokantne detalje čedomorstva: Bebu sakrile u sanduk

Majka i njena kćerka tinejdžerka koje su uhapšene prije nekoliko dana u sarajevskom naselju Alipašino Polje

Otkrivamo šokantne detalje čedomorstva: Bebu sakrile u sanduk

Alipašino Polje u Sarajevu: Zločin sve šokirao
Foto: Ilustracija
Majka i njena kćerka tinejdžerka koje su uhapšene prije nekoliko dana u sarajevskom naselju Alipašino Polje zbog stravičnog slučaja čedomorstva, tijelo ubijene bebe sakrile su u sanduku u jednoj od prostorija u stanu u kojem su živjele, otkriva „Dnevni avaz“

Stravičan prizor
Iz izvora bliskih Tužilaštvu Kantona Sarajevo saznajemo da je majka koja je pomogla kćerki da ubije bebu Azra Č., koja ima 47 godina.

Ona je odmah pokušala prikriti ovaj zločin i, umjesto da sve prijavi policiji, kćerki je pomogla da bebu, koja je nakon poroda u stanu ubijena, krvavu zamota u kesu i stavi u sanduk. Saznajemo da je tijelo mrtve bebe danima bilo u sanduku prije nego što su otkrivene, a policija stigla u stan i zatekla stravičnu scenu.

Majka se nalazi u jednomjesečnom pritvoru, dok je kćerka, s obzirom na to da je maloljetna, smještena u jednu odgojnu ustanovu. Sada se istražuje ko je sve od članova porodice znao za ovaj slučaj.

Šta je rekla
Prema nezvaničnim informacija, slučaj je otkriven nekoliko dana nakon čedomorstva, jer je maloljetna djevojka primljena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu zbog obimnog krvarenja i jakih bolova.

Ljekari su po prijemu odmah primijetili da se radi o krvarenju nakon porođaja i o svemu alarmirali policiju, koja je odmah izašla na lice mjesta. Iako je djevojka tvrdila drugačije, kako je dobila povredu, niko nije povjerovao u njenu priču.

Krila trudnoću
Naši izvori tvrde da je tinejdžerka osumnjičena za ubistvo, a majka za pomaganje. Pogotovo što je odmah znala za ovaj slučaj i danima šutjela.

Navodno ni komšije nisu ništa primijetile, niti su znale da je djevojka trudna, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh