Crna hronika

Užas u Sarajevu ,maloljetnica ubila novorođenče, majka joj pomagala

Čedomorstvo na Alipašinom Polju

Ljekari alarmirali policiju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su maloljetnicu zbog sumnje da je ubila svoje novorođenče. Sarajevski policajci priveli su i njenu majku zbog sumnje da je pomagala kćerci u ovom jezivom slučaju.

Azra Bavčić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, kazala je za „Avaz“ da je u međuvremenu, na prijedlog postupajućeg tužioca, određen pritvor maloljetnici i njenoj majci.

– Zbog Zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku te zbog zaštite identiteta maloljetnice, ne možemo otkriti više detalja o ovom slučaju – pojasnila je Bavčić.

Kako saznajemo, majka je završila iza rešetaka, dok je kćerka, s obzirom na to da je maloljetna, smještena u jednu odgojnu ustanovu,piše Avaz

Prema nezvaničnim informacijama, maloljetnica se, navodno, porodila u stanu u sarajevskom naselju Alipašino Polje, gdje je i usmrtila bebu. U porođaju joj je, navodno, pomagala majka. Djevojka je raskinkana, jer je zbog obilnog krvarenja završila u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Ljekari su utvrdili da je riječ o krvarenju nakon poroda pa su alarmirali policiju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh