Crna hronika

Narcisu Mekiću 20 godina zatvora za pljačku, silovanje i trostruko ubistvo u Bugojnu

Kantonalni sud u Novom Travniku donio je nepravomoćnu presudu kojom je Narcisa Mekića osudio na kaznu zatvora od 20 godina.

Narcis Mekić - Facebook

On se teretio za pljačku, silovanje i trostruko ubistvo u Bugojnu. U optužnici su navedeni detalji njegovog krvavog pohoda u kojem je najprije pretukao staricu, silovao je i na kraju ubio, da bi potom ubio i svoje prijatelje, piše “Klix“.

Almir Kurbegović je oglašen krivim zbog djela pomoć počiniocu poslije počinjenog kaznenog djela, te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Mekić je zajedno s Denisom Seferovićem i Muhamedom Meškinom u septembru prošle godine ušao u kuću starice Ankice Krstanović kako bi je opljačkali. Nanio joj je 42 rane u predjelu glave i tijela, a onda je skinuo i silovao u takvom stanju. Nakon što je okončao mučenje uzeo je iz njene kuće 550 KM, 250 eura, zlatnu ogrlicu i narukvicu.

Krstanović je zadobila podlive, višestruke prelome kostiju lobanje, podlive u grkljanu, prijelom podjezične kosti i brojne druge povrede od kojih je preminula.

Trojka se uputila u Meškinovu kuću u ulici Kovačuša gdje je Mekić, nakon prepirke, nožem ranio Meškina i oštetio mu vitalne organe, od čega je preminuo u bolovima. Ostavio ga je da leži u kuhinji. Seferović je bio u drugoj sobi i nije znao šta se dešava.

Mekić je na izlazu izazvao dva požara koja su zahvatila cijelu kuću i usmrtila oba njegova prijatelja. Seferović je preminuo od trovanja ugljičnim monoksidom.

Kurbegović je pustio Mekića u svoj stan, dozvolio mu da se opere i dao novu odjeću te obrisao njegov nož znajući da je njime usmrtio druga. Nož je zamotao i bacio u šaht u blizini zgrade Gorice u Bugojnu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh